Hoppa till sidans innehåll

Värdegrund


Leksands ridklubb har tillsammans (personal, styrelse och ett antal medlemmar) arbetat fram en värdegrund. Värdegrunden handlar om relationer, förhållningssätt och ansvar. I LRK arbetar vi tillsammans för klubbens utveckling, för glädje och för en god gemenskap. 

Leksands ridklubbs värdegrund

I Leksands ridklubb är alla medlemmar och besökare välkomna. Vi har en öppen föreningsverksamhet där medlemmarna påverkar verksamheten. Vi värnar goda attityder och värderingar i förhållande till både människor och djur. Vi arbetar för att föreningen och medlemmarna ska utvecklas i en glädjefylld gemenskap. Vi värnar om mångfald och i vår förening har alla lika värde.

Som medlem i Leksands ridklubb engagerar jag mig för föreningens och medlemmarnas bästa genom att jag:

  • uppträder trevligt och sportsligt, både på vår anläggning, på andra anläggningar och tävlingsplatser. Jag ser och hälsar på mina medmänniskor och använder ett vårdat språk mot både människor och djur. Jag stöttar andra i medoch motgångar, även dem som kommer från andra klubbar. När jag utövar ridsport eller befinner mig på klubbens anläggning så röker jag inte, jag dricker inte alkohol eller brukar narkotika.
  • tar en aktiv del i ansvaret för skötseln av anläggningen och verksamheten. Jag bidrar efter bästa förmåga vid aktiviteter som vi anordnar och vårdar vår anläggning på bästa sätt.

Jag är själv ansvarig för att jag följer vår värdegrund och jag säger ifrån om den inte följs.

Genom att leva efter värdegrunden utvecklas jag både som person och ryttare och jag bidrar till vår trivsel och gemenskap. Jag är en förebild för andra och en god representant för klubben.

Gemenskap och glädje skapar vi tillsammans! 

 

Värdegrunden som pdf: Värdegrund

 

Denna värdegrund är förmedlad på extra medlemsmöte i september 2014 och därefter processad i samverkan mellan medlemmar och styrelse/personal på Leksands ridklubb. Dokumentet kan med fördel utvecklas och förändras med tiden.
Leksand den 5 november 2014.

Uppdaterad: 28 DEC 2016 11:53 Skribent: Ulrika Granberg

Postadress:
Leksands RK - Ridsport
Styrsjöbov 28
79392 Leksand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Maser frakt

logga

 

Logga 

Logga Leksands kommun dalafrakt

LF_Logo_Dalarna_Vanster_Devis_CMYK

logo_dala_service

 

moskogen

 Solby Maskin

 

Skoglunds Bygg

Stall BrömsSISU_Webb_IF_190X190_samverkan

AB Karl Hedin

Expåra

DalaEnergi

Trycksakstorget

 

Logga