Hoppa till sidans innehåll
exempel på Borgahall

Första spadtaget för nya ridhuset!

11 JUN 2015 18:45
På lördag den 13 juni runt kl 14.00 tas äntligen det första efterlängtade spadtaget för bygget av det nya ridhuset! Varmt välkommen att delta!
  • Skapad: 11 JUN 2015 18:45

Under våra dressyrtävlingar i helgen så kommer vi att ta det första spadtaget för det nya ridhuset. Det sker i pausen mellan klass 2 och 3 på lördagen. 

Medverkar gör kommunstyrelsens ordförande Ulrika Liljeberg, Leksands ridklubbs ordförande Ulrica Granberg och Bo Liljegren från Leksands Sparbank. På plats finns även representanter från entreprenörerna Borga Plåt AB och Insjöföretaget Solby Maskin AB.

Leksands kommun ger i år klubben 1,5 miljoner kronor i investeringsstöd och vi får även en kommunal borgen för banklån på 2 miljoner kronor. Från Leksands Sparbank har vi fått ett bidrag på 480 tusen kronor som en del i deras strategi att investera i bygden.

- Leksands ridklubb är i behov av ett nytt ridhus för att kunna utveckla sin verksamhet vidare. Vi hoppas även kunna samverka med andra idrotter och föreningar. Ett till ridhus gör det möjligt för fler träningar och mer tävlingar, säger klubbens ordförande Ulrica Granberg. Vi är många som har längtat efter den här byggstarten.

- Vi är ingen vanlig bank och vårt viktigaste mål är att bidra till bygdens utveckling, vi tror att satsningar som det nya ridhuset är viktigt för framtiden, säger Bo Liljegren, vd Leksands Sparbank. Ridsporten är idag den näst största ungdomsidrotten i Sverige och den enskilt största för tjejer. Det finns mycket positivt som följer med vid hanteringen av hästar, inte minst tydlig kommunikation och att man lär sig ta ansvar. Den livsutbildningen är något vi vill vara med och möjliggöra för ungdomarna i Leksand.

Första etappen

Ridhuset är den första etappen av en större upprustning av ridklubbens anläggning. I senare etapper planeras bland annat ett nytt stall med plats för tio hästar, nytt bevattningssystem, förråd, ny dressyrbana och domartorn.

Ridhuset beräknas stå färdigt till årsskiftet.

Skribent: Maria Bond

Postadress:
Leksands RK - Ridsport
Styrsjöbov 28
79392 Leksand

Kontakt:
Tel: 024721256
E-post: This is a mailto link

Se all info

logga

 

Logga 

Logga Leksands kommun dalafrakt

LF_Logo_Dalarna_Vanster_Devis_CMYK

logo_dala_service

 

moskogen

 Solby Maskin

 

Skoglunds Bygg

Stall BrömsSISU_Webb_IF_190X190_samverkan

AB Karl Hedin

Expåra

DalaEnergi

Trycksakstorget

 

Logga