Hoppa till sidans innehåll

Förening i förädring

09 FEB 2015 21:19
Förändringens tider är här och nu kan vi äntligen gå ut med information till er medlemmar då allt blev klart idag kl.15.00
  • Uppdaterad: 27 SEP 2016 21:20

Sedan i höstas har styrelsen arbetat efter en långsiktig plan vad gäller organisations- och personalförändring. Det hela handlar om att vår förening ska bli mer kostnadseffektiv och att verksamheten ska utvecklas mer än den gjort de senaste åren.

Vi har ändrat i organisationen och gjort om Verksamhetschef till enbart Ridskolechef och låter denna ägna sig åt enbart ridskolan och träningar. Det ger en större möjlighet att utveckla och utöka den verksamheten vilket vi tror är nödvändigt för vår överlevnad. Sektioner blir mer självgående med krav om planer och prestation samt återrapportering.

Styrelsen blir då direkt styrande över sektioner och ridskolan vilka ska rapportera direkt till styrelsen om sitt arbete. Då kan styrelsenn lättare se vilken väg verksamheten tar och hämta hem om det går åt fel håll.

 

Det är inte enkelt att arbeta som ridinstruktör eller att vara chef för en ridskole-/föreningsverksamhet. Det innebär bland annat att man måste kunna arbeta många kvällar och helger. Detta har lett till en del förändringar i personalstyrkan.  Att namnen på instruktör och chef idag är andra än i höstas är inget som ingått i planen utan något som inträffat under resans gång.Men målet är att rätt person ska göra rätt sak på rätt tid.

Ibland måste man fånga saker i luften, titta på dem och fatta snabba beslut. Det har vi nu gjort.

Planen, att föreningen ska bli så effektiv som möjligt och att få ut mesta möjliga av personal och verksamhet har varit målet. Vi tror att vi nu är där, slutmålet för denna omorganisation. Av olika anledningar har vi inte kunnat ge er mer information längs vägen, det har varit ett mödosamt och ibland känsligt arbete men nu får ni all information som finns.

 

I och med detta vill vi här och nu önska vår tidigare Verksamhetschef, Fredrika lycka till i det du kommer ägna dig åt i framtiden. Tack för dina år hos oss. Vi har tidigare avtackat Ebba och Maya men nu gör vi det igen. Tack för allt och kanske kommer ni hit på ett vikariatbesök?

 

Vi vill även önska vår nya Ridskolechef Marianne ”Nan” Westberg och vår nya ridinstruktör Marie ”Marre” Hedman välkomna till Leksands ridklubb. Dessa kommer båda ha varsin 75% tjänst vilket täcker det mesta av våra behov. Båda har börjat hos oss och gör sina första dagar just nu.

 

”Nan” och ”Marre” kommer att kunna kontaktas via kontoret och via mail, som vanligt.

Ge dem lite tid och en hjälpande hand så de snabbt kommer in i arbetet och i föreningen, och sen kör vi så det ryker!!!!

 

Har ni frågor så hör av er. Inte bra att gå och undra eller spekulera när det alldeles säkert finns svar.

 

2015-02-09

Styrelsen genom

Ulrica Granberg

Ordförande

Skribent: Ulrika Granberg

Postadress:
Leksands RK - Ridsport
Styrsjöbov 28
79392 Leksand

Kontakt:
Tel: 024721256
E-post: This is a mailto link

Se all info

logga

 

Logga 

Logga Leksands kommun dalafrakt

LF_Logo_Dalarna_Vanster_Devis_CMYK

logo_dala_service

 

moskogen

 Solby Maskin

 

Skoglunds Bygg

Stall BrömsSISU_Webb_IF_190X190_samverkan

AB Karl Hedin

Expåra

DalaEnergi

Trycksakstorget

 

Logga