Hoppa till sidans innehåll

Teorivecka v 44

22 OKT 2018 18:06
Du som rider lektion eller innehar klippkort är välkommen att delta på hur många pass du vill, extra kostnad för ridaktiviteter. Du som inte rider på ridskolan är givetvis varmt välkommen mot en liten extra kostnad. Anmäl deltagande till mailen.
  • Uppdaterad: 22 OKT 2018 18:06

 

Måndag 29/10 kl. 16-19

Löshoppning

Vi löshoppar några av ridskolans hästar, där kan man titta på hästens hoppteknik och lära sig mer om hur det går till att löshoppa hästen och varför man gör det.

Privathästar är också välkomna mot en kostnad på 100:-.

 

Tisdag 30/10 kl. 14-15

Vår hovslagare Fredrik kommer

Hur fungerar hästens hov? Vad är viktigt att tänka på i den dagliga skötseln? Finns det några fällor när man skall brodda hästen? Hur förebygger vi tappskor? Här har vi tillfället för alla som är mån om hästen att lära sig mer!

Kl. 15.30-17.00

Terränginspirerad hoppträning

Du skall ha god ridvana och klara av att hoppa en bana.

Kostnad 150:-

 

Onsdag 31/10 kl. 16-17

Ta hand om hästen

Vet du hur man sköter hästen dagligen? Känner du igen varningstecken på att hästen inte mår bra? Vi tränar också på tillpassning av sadel och träns samt bett.

 

”Rädda föräldrar”-kurs kl. 17-18.30 Känner du dig osäker bland hästarna när du skall hjälpa ditt barn i stallet? Då är du välkommen att vara med och lära dig lite grunder samt få förståelse för hästens beteende. Du kan givetvis delta även utan rädsla, här finns massor att lära sig! Ställ frågor och prata med varandra. Detta är gratis för ridskoleelevernas föräldrar. Övriga 50:-

Kom ihåg att föranmäla!

 

Torsdag 1/11 kl. 15-16.30

Sitt bättre - rid bättre

Analysera din sits. Kari Östning kommer och visar på några ekipage samt föreläser om vikten av ryttarens sits. Hur sitter vi och hur påverkar det hästen och ekipagets balans? Hur kan vi träna för att bli mer liksidiga och rida mer balanserat och energisparande?

 

Kl. 18-19

Igenridning som vanligt. Anmäl till This is a mailto link om du har missade tillfällen att ta igen, är det högt tryck på denna veckas igenridning så gör vi fler grupper före ordinarie tid!

 

Fredag 2/11 kl. 8-15

Dagläger

Vi avslutar teoriveckan med en härlig heldag i stallet! Två ridpass, stallskötsel, teori och skoj – vad mer kan man önska?!

Lunch och fika ingår.

Begränsat antal platser, grupper delas in efter kunskapsnivå.

Kostnad 550:-

Skribent: Emma Danielsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Leksands RK - Ridsport
Styrsjöbov 28
79392 Leksand

Kontakt:
Tel: 024721256
E-post: This is a mailto link

Se all info

  

Logga Leksands kommun dalafrakt

LF_Logo_Dalarna_Vanster_Devis_CMYK

logo_dala_service

 

logga It System

moskogen

 Solby Maskin

 Weda skog stor

Skoglunds Bygg

Stall BrömsSISU_Webb_IF_190X190_samverkan

AB Karl Hedin

Bowes

Expåra

DalaEnergi

Trycksakstorget